Persil

Pravilnik o zasebnosti

 

1. Splošno
Henkel spoštuje zasebnost vsake osebe, ki obišče naše spletne strani. Želeli bi vas informirati o tem, katere podatke Henkel zbira in kako se uporabljajo. Izvedeli boste tudi, kako lahko preverite točnost teh informacij in ukrepate, da se ti podatki pri podjetju Henkel zbrišejo. Pridobitev in shranjevanje podatkov se izvaja v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Če se podatki zaradi izboljšanja storitev za stranke ali iz tehničnih razlogov znotraj podjetja obdelujejo v okviru centralne obdelave podatkov, bomo s primernimi ukrepi zagotovili, da bodo vaši pravni interesi glede varstva podatkov v celoti upoštevani.

2. Obdelava osebnih podatkov
Če obiščete to stran, se ne zbirajo direktni podatki o osebi, kot so vaše ime, vaš naslov, telefonska številka, naslov elektronske pošte, informacije o načinu plačila ali pošiljke, o plačilnih oz. kreditnih karticah, razen v primeru, da nam te informacije posredujete prostovoljno. Z obiskom naših strani pristanete na navedene pogoje uporabe. Če pa se z njimi ne strinjate, nam ne dajajte na razpolago nobenih podatkov o vas: ne obiskujte določenih strani, za katere so potrebni osebni podatki, ne sodelujte pri igrah na srečo, ne pošiljajte nam elektronske pošte.
V primeru, da nam sami podate na razpolago osebne podatke, nas pooblaščate, da te podatke obdelamo do tolikšne mere, da jih Henkel ali podjetja, povezana s podjetjem Henkel, uporabijo za izboljšanje individualne oskrbe npr. s pošiljanjem informacij o proizvodih ali pošiljanjem ponudb. Za enak namen dopolnjujemo te podatke z informacijami s strani tretjih. Vaših osebnih podatkov brez vašega dovoljenja ne bomo posredovali podjetjem izven koncerna. Informacije o vas bomo posredovali samo tistim pogodbenim partnerjem podjetja Henkel, ki vam zagotavljajo servisne storitve v imenu podjetja Henkel. Poleg tega bomo vaše podatke posredovali samo v primeru, da bomo k temu zavezani na osnovi uradnih ali pravnih predpisov. Spremembe naših »Informacij za varstvo podatkov« se objavljajo na tej strani. Na ta način se lahko kadarkoli informirate o tem, katere podatke shranjujemo, kako jih shranjujemo in uporabljamo. Elektronske pošte, ki nam jo pošiljate, Henkel ne obravnava kot zaupno. Z odpošiljanjem priznate podjetju Henkel vse pravice, vključno z razmnoževanjem, posredovanjem in objavo v vseh medijih.

3. Varnost
Henkel bo vaše podatke varno shranil in v ta namen izvedel vse varnostne ukrepe za zaščito vaših podatkov pred izgubo, zlorabo ali spremembami. Pogodbeni partnerji podjetja Henkel, ki imajo dostop do vaših podatkov zaradi zagotovitve servisnih storitev v imenu podjetja Henkel, morajo varovati tajnost teh informacij in jih ne smejo uporabljati v druge namene.

4. Otroci
Henkel ne želi zbirati nobenih osebnih podatkov oseb, mlajših od 14 let. Henkel bo –1 po potrebi –1 na primernem mestu otroke posebno opozoril, naj le-ti osebnih informacij podjetju Henkel ne pošiljajo. V primeru, da bi nam kakšen otrok kljub temu dal te podatke na razpolago, prosimo starše ali druge vzgojitelje, da se povežejo z nami (naslov –1 glej točko 7) glede tega, ali naj bi se ti podatki izbrisali. Na osnovi tega bomo nemudoma poskrbeli, da se te informacije zbrišejo.

5. Avtomatizirani podatki, ki se ne nanašajo na osebe
V nekaterih primerih shranjujemo vaše podatke, ki pa nam ne dajejo nobenih osebnih informacij. Tako lahko zajamemo informacije o vrsti vašega brskalnika, sistemu, ki ga uporabljate ali naslovu domene, s katere ste prišli na našo stran. Za lažjo uporabo naših spletnih strani včasih uporabljamo t.i. kolačke. »Kolački« so drobne informacije, ki jih vaš brskalnik hrani na trdem disku vašega računalnika in ki olajšajo uporabo naših spletnih strani. Kolački, ki jih uporabljamo, ne shranjujejo informacij, ki se nanašajo na specifično osebo. Pri večini spletnih brskalnikov so kolački avtomatsko sprejeti. To lahko preprečite, če spremenite nastavitev vašega brskalnika. Prosimo, da v vaših navodilih za namestitev brskalnika poiščete več informacij o teh funkcijah.

6. Pooblaščenec za varstvo podatkov
V primeru, da ste nam dali na razpolago osebne podatke in sedaj želite, da se te informacije zbrišejo, vas prosimo, da nam pošljete elektronsko pošto na naslednji naslov ali pismo našemu pooblaščencu za varstvo podatkov (ga. Valentina Ćosić, Industrijska ul. 23, 2506 Maribor).  Po tej poti se tudi obrnite na nas, če želite izvedeti, ali smo o vas zbrali kakšne podatke in katere. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

7. Facebook Social Plugins
Nekatere naše spletne strani so opremljene s programskimi povezavami socialnega omrežja facebook.com, ki ga upravlja družba Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (Facebook). Takšna aplikacija je še posebej gumb ''všeč mi je''. Če dostopate do ene izmed naših spletnih strani, ki je opremljena s to aplikacijo, bo vaš internetni brskalnikih vzpostavil neposredno povezavo s strežniki socialnega omrežja Facebook in aplikacija se bo prikazala na zaslonu na podlagi komunikacije z vašim brskalnikom. Aplikacija bo strežnikom Facebooka posredovala podatke o spletnih straneh, ki ste obiskali. Če ste član socialnega omrežja Facebook in ste v času obiska naših spletnih strani prijavljeni na Facebook s svojim računom, bo ta to informacijo posredoval na vaš uporabniški račun. Ob koriščenju funkcij programskih aplikacij (npr. klik na gumb ''všeč mi je'', ''pustite komentar''), se bo ta informacija prav tako posredovala na vaš uporabniški račun. Dodatne informacije o zbiranju in uporabi podatkov na omrežju Facebook ter o pravicah in možnostih, ki so vam na voljo za varovanje vaših osebnih podatkov in zasebnosti, so navedene v segmentu informacij o varovanju osebnih podatkov na socialnem omrežju Facebook. Če želite, da Facebook obiska naših spletnih strani ne posreduje na vaš uporabniški račun, se morate pred obiskom naših spletnih strani predhodno odjaviti s Facebooka.