Persil Persil-Premium Persil DISCS 4in1

Kako lahko zaščitim svojo kožo?

Kako lahko zaščitim svojo kožo?

1. Zagotovite zadostno hidracijo
Zadostna hidracija našega telesa je ključna tudi za pravilno vlažnost naše kože. Na dan je treba popiti vsaj 1,5 L vode.

2. Jejte dobre maščobe
Suha koža ne vsebuje dovolj lipidov in zato ne more ohranjati hidracije na naraven način in nima zaščite. Vnos maščob je ključnega pomena za hitrejše obnovo kože in za preprečevanje draženja in srbenje. Pri naši prehrani moramo poskrbeti za vnos dovolj dobrih in zdravih maščob, ki jih vsebujejo losos, sardele, skuše ali slanik.

3. Izogibajte se negativnim učinkom
Izogibajte se cigaretnemu dimu, prekomernemu pitju alkohola, izpostavljanju soncu, onesnaženju, ki proizvajajo proste radikale. Da bi to preprečili, jejte hrano, ki vsebuje antioksidante. Kot na primer robide, maline, jagode, peso, artičoke, beluše, brokoli, rumeno papriko, rdeče zelje, beli fižol itd.

4. Obrišite namesto drgnite
Po prhanju ali kopeli se osušite z mehko brisačo, ne da bi telo preveč drgnili, zlasti obraz, za katerega je bolje da ga nežno obrišete in ga ne drgnete preveč. Enkrat na mesec si privoščite piling. To vam bo omogočilo, da odstranite mrtvo kožo, ki onemogoča sijaj kože. Piling spodbuja kroženje in izboljša elastičnost kože.

5. Sprostite se
Negativni stres zagotovo ni dober spremljevalec. Vpliva tudi na našo kožo, saj jo oslabi in še poslabša njene lastnosti: suha koža bo pod vplivom stresa postala še bolj suha. Če želite preprečiti stres izberite: šport, hobi, sprostitev ali, zakaj ne, dobro masažo z eteričnimi olji.