Persil

Piškotki

 

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani, uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki se začasno shranijo na trdem disku vašega računalnika in so potrebni za uporabo naše spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne omogočajo identifikacije posameznika. Piškotki pogosto vsebujejo edinstveni identifikator - anonimna številka, ki se generira povsem naključno in se shrani na trdem disku računalnika. Nekateri piškotki se zbrišejo po končanem delu oziroma uporabi spletne strani, nekateri se v računalniku ohranijo za dlje časa.

Vrsta piškotkov

Naši piškotki
Lastne piškotke servira spletna stran tekom vašega obiska, zbrane informacije pa lahko prav tako uporablja samo ta stran.

Piškotki drugih klientov
Piškotke tretjih strani uporabljajo druge organizacije, ki za nas opravljajo različne storitve, na primer storitve analitičnih centrov. Ti ponudniki v našem imenu namestijo piškotke, ki nam omogočajo, da pridobimo povratno informacijo o tem, katere spletne vsebine so priljubljene in katere niso. Spletna stran, ki ste jo obiskali, lahko prav tako vsebuje integrirane spletne strani, na primer YouTube, pri čemer imajo lahko tudi te strani svoje piškotke.

Zakaj dovoliti uporabo piškotkov
Piškotki zagotavljajo bolj učinkovito uporabo spletnih strani in omogočajo funkcije, kot so:

  • prepoznavanje informacij v računalniku, tako da jih ni treba vnašati večkrat, npr. pri izpolnjevanju spletnih formularjev ali spletnih anket;
  • podpora pri funkciji iskanja izdelkov;
  • pravilno delovanja videopredvajalnika;
  • beleženje števila uporabnikov, ki uporabljajo storitve, zaradi česar se lahko te poenostavijo, kakor tudi zagotavljanje zadostne kapacitete in s tem hitrosti prenosa podatkov; analizo anonimnih podatkov, ki nam pomaga pri razumevanju interakcije uporabnikov z različnimi aspekti naših spletnih storitev, zaradi česar lahko naše storitve še dodatno izboljšamo.

Če ne dovolite uporabe piškotkov
Če se odločite, da ne boste dovolili uporabe piškotkov, spletna stran eventualno ne bo delovala pravilno. Prav tako se bodo posledično pojavile omejitve funkcij te spletne strani.

  • Iskanje izdelkov
  • Ogled videoposnetkov
  • Všečkanje in delitev te strani na družbenih omrežjih