Skip to Content

Kaj je občutljiva koža?

Občutljiva koža je bolj nagnjena k draženju in vnetjem, kar privede do rdečice, izpuščajev, mozoljev, srbenja itd. Posamezniki z občutljivo kožo morajo biti previdni pri nakupu izdelkov, zlasti mila in detergentov, ki so najpogostejši dražilci kože. Posamezniki z občutljivo kožo so predvsem majhni otroci, ljudje z alergičnimi predispozicijami in starejši ljudje. Vsaka koža, naj bo občutljiva ali ne, potrebuje zadostno zaščito in nego.

Kaj je pomembno pri detergentu za občutljivo kožo?

V primeru detergentov za občutljivo kožo je bistveno zagotoviti, da je detergent izjemno prijazen za kožo. Iz tega razloga je bila paleta izdelkov Sensitive Persila in Silana dermatološko odobrena in testirana s strani ECARF, Evropskega centra za alergijske raziskave, kot izdelek, ki je prijazen za kožo in ne povzroča alergijskih reakcij. Naši tekoči, praškasti detergenti Persil in mehčalci Silan vsebujejo posebej razvite dišave, ki so prijazne do kože in ne povzročajo alergijskih reakcij in razbarvanj.

Ali lahko posamezniki, ki trpijo za alergijami, uporabljajo samo neodišavljene detergente?

Ne, mnogi posamezniki, ki trpijo za alergijami, uporabljajo odišavljene detergente, ki jih lahko prenašajo ljudje s kožnimi alergijami. Posamezniki, ki trpijo za alergijami in ne morejo prenašati teh detergentov, morajo izbrati izdelke, ki ne vsebujejo dišav. Poleg tega so v skladu z direktivami EU na etiketi na hrbtni strani detergenta navedene nekatere dišave, ki so pogosteje povezane z alergijami. To pomaga potrošnikom z alergijami na te snovi, da izberejo pravi izdelek.

Ali lahko posamezniki, ki trpijo za alergijami, uporabljajo samo detergente, ki ne vsebujejo konzervansov?

Ne, to ni tako. Radi bi pojasnili, zakaj naš tekoči detergent vsebuje konzervanse. Medtem ko trdni detergenti zaradi svoje kemične sestave ne morejo vsebovati konzervansov, so v tekočih detergentih lahko potrebni konzervansi, da se zagotovi stabilnost formule izdelka. Iz tega razloga, izdelku Persil Sensitive Gel dodamo konzervans, da zaščitimo ta izdelek. Persil Sensitive je s strani ECARF, Evropskega centra za alergijske raziskave, certificiran kot izdelek, ki ne povzroča alergijskih reakcij. Kar zadeva uporabo konzervansa metilizotiazolinona, žig ECARF pomeni, da se uporablja le zelo majhen odmerek pod mejno vrednostjo količine, ki povzroča neželene reakcije.

Kateri materiali so idealni za občutljivo kožo?

Obleke, ki pridejo v stik z občutljivo kožo, morajo biti izdelane iz čistega, neobdelanega bombaža ali svile, obdelanega z čim manj barvili. Volna in sintetična vlakna lahko dražijo kožo in zato niso priporočljiva.

Ali naj posamezniki, ki trpijo za alergijami, uporabljajo manj detergenta, kot je priporočen zapisan odmerek na embalaži Persil Sensitive?

Ne, izdelek Persil Sensitive je vedno treba dozirati glede na priporočilo, napisano na zadnji nalepki, odvisno od trdote vode in stopnje umazanosti perila.

Ali je izdelek Persil Sensitive na voljo le za nakup v omejeni prodaji?

Ne, izdelek Persil Sensitive je na voljo za nakup v številnih trgovinah, kot so trgovine z živili, lekarne in supermarketi.

Kako lahko operem oblačila za dojenčke ali otroke?

Perilo razvrstite v bela, svetla in temna oblačila. Belo perilo operite posebej. Perilo operite z izdelkom Persil Sensitive Gel, Powder ali Duo-Caps in poleg tega uporabite izdelek Silan Sensitive, da oblačila ohranite mehka. Pri odmerjanju detergenta, posebno pozornost namenite stopnji umazanosti perila.

Ali je treba oblačila za dojenčke oprati pred prvo uporabo?

Da, oblačila za dojenčke je pred prvo uporabo treba oprati na najvišji možni temperaturi, da odstranite vse kemikalije in škodljive snovi, ki jih lahko vsebuje tkanina.

Ali je potrebno oblačila za dojenčke prati ločeno?

Ne, oblačila za dojenčke lahko preprosto dodate k običajnemu perilu in operete na najvišji temperaturi, priporočeni na nalepki tkanin.

Ali lahko oblačila za dojenčke operemo z mehčalcem tkanin?

Da. Mehčalci za tkanine zgladijo površino tkanine, s tem jo omehčajo in hkrati pomagajo pri preprečevanju draženja kože. Mehčalci za tkanine za občutljivo kožo, kot je na primer Silan Sensitive, so še posebej primerni za dojenčke in posameznike, ki trpijo za alergijami.