Skip to Content

Občutljiva koža

no information

Imate občutljivo kožo ali novorojenčka? Sledite nasvetom, da se izognete razdraženi koži

Imate doma člane družine z občutljivo kožo oziroma novorojenčka? Ste vedeli, da ima dojenčkova koža samo tretjino debeline odrasle osebe, zaradi česar je veliko bolj občutljiva na draženje zaradi uporabe detergenta? Preberite več nasvetov, kako zmanjšati tveganje za razdraženo kožo pri uporabi detergentov za pranje perila.

 

1 Pravi izdelek
Imate vi ali člani vaše družine kožno alergijo? Z uporabo hipoalergenih detergentov lahko občutno zmanjšate tveganje za alergične reakcije. Persil je razvil izdelke, ki nudijo popolno čistočo in nego vaših oblačil in so hkrati nežni do vaše kože. Dermatološko preizkušeno in s certifikatom inštituta ECARF.

2 Doziranje detergenta
Upoštevajte priporočeno količino, ki jo najdete na embalaži in je odvisna od velikosti in stopnje umazanosti vašega perila.

3 Kroženje vode
Poskrbite, da boben ni povsem poln, saj voda tako lažje kroži in iz perila bolje spira detergent.

4 Dobro spiranje
Pustite, da se spiranje zaključi, s čimer bo stroj odstranil morebitne ostanke detergenta. Če izberete kratek program, bodite pozorni na spiranje, saj ti programi za spiranje porabijo manj vode. Če niste prepričani, uporabite funkcijo "daljše spiranje" oziroma ponovite cikel spiranja.

5 Sušenje oblačil
Sušite vaša oblačila zunaj? To je ponavadi prijetneje. Vendar priporočamo, da tega ne počnete v obdobju cvetenja, ko se na vaše perilo lahko ujame veliko cvetnega prahu, ki povzroča občutljivost ali alergijske reakcije.

6 Nova oblačila
Poskrbite, da svoja nova oblačila pred prvim nošenjem enkrat ali dvakrat operete, s čimer odstranite morebitne tovarniške ostanke in barvila ter omehčate obleko, kar preprečuje draženje kože.