Skip to Content

Po pranju

no information

Kako ravnamo s perilom po pranju

Izogibajte se puščanju mokrega perila v pralnem stroju; kar se da hitro ga vzemite iz stroja in ga posušite. S tem boste preprečili nastanek neprijetnih vonjav. Preprečili boste tudi nepotrebno gubanje in si olajšali likanje, s čimer boste prihranili na računu za elektriko.

Sušenje zunaj
Perilo obesite čim prej po končanem pranju. S tem boste preprečili plesnive madeže in nepotrebno gubanje. Če perilo zgladite in ga pred obešanjem raztegnete, si boste olajšali likanje. Majice in bluze se lahko posušijo na obešalnikih. Tkanine iz volne in svile je potrebno položiti vodoravno na sušilno površino in jih ne izpostavljajte neposrednemu soncu.

Sušenje v sušilnem stroju
Z uporabo sušilnega stroja prihranite na času, saj vam perila zunaj ni treba obešati posamično. V primeru, da perilo sušite v notranjih prostorih, se tako tudi izognete prekomerni vlagi v stanovanju. Takšno sušenje ima dodatne prednosti tudi za oblačila. Npr. sušilni stroj brisačam povrne mehkobo. Vendar v sušilni stroj nikoli ne dajajte občutljivih oblačil. Najprej preverite simbole za nego oblačil, da ugotovite primernost vaših oblačil za sušenje v sušilnem stroju.