Naši razvijalci stalno izboljšujejo embalažo in si pri tem prizadevajo uporabiti čim manj materialov ter materiale, primerne za obstoječe reciklirne obrate. Ker pri oblikovanju naših izdelkov pozornost posvečamo celotnemu življenjskemu ciklu izdelka, je za nas pomemben tudi vidik odstranjevanja oz. recikliranja materialov embalaže. Naš cilj je vzpostaviti notranji sistem recikliranja za plastiko, kot npr. že dolgo časa obstaja denimo za papir. Danes tako že vsa pakiranja blagovne znamke Persil v celoti omogočajo recikliranje, če so bila pravilno odstranjena. Poleg tega si bomo v prihodnjih letih prizadevali povečati odstotek že reciklirane plastike in uporabo organske plastike pri naših embalažah. Podrobne informacije o obvezi družbe Henkel si lahko ogledate tukaj:

 

https://www.henkel.si/trajnostni-razvoj/trajnostna-embalaza

Tekočina Persil

Posode z detergenti so vedno izdelane iz ene vrste plastike in jih je mogoče v celoti reciklirati, kot je to potrdil inštitut Cyclos. Ko porabite vsebino, lahko prazne posode zavržete v smetnjake za mešano embalažo ter tako zagotovite postopek recikliranja. Kljub temu, da nekateri naši izdelki že vsebujejo reciklirano plastiko, neprekinjeno izboljšujemo trajnostni odtis v celotnem razponu.

Praški Persil

Delež recikliranega papirja v naših zložljivih škatlah in paketih je vsaj 80-odstoten. Takoj ko jih izpraznite, jih lahko oddate v obratu za zbiranje papirja, kjer bodo reciklirani. Nova papirna vlakna uporabljamo le tam, kjer je to nujno potrebno za zagotavljanje stabilnosti kartona, in ta neobdelana vlakna pridobivamo iz trajnostno upravljanih virov. Ovoj detergenta Persil Megaperls® je mogoče 100-odstotno reciklirati v plastičnem ciklu.

Persil Duo Caps in Persil Discs

Ker mora biti ovoj naših kapsul, ki se raztopijo v vodi, zaščiten pred vlago v zraku, so kapsule Persil Duo-Caps in tablete 4in1 Discs na voljo v kombinirani škatli iz plastike in stabilizacijskega kartona. Pakiranje omogoča 100-odstotno recikliranje in prihrani 40 odstotkov plastike v primerjavi s prejšnjim pakiranjem, ki je bilo v celoti izdelano iz plastike. Ko porabite kapsule ali tablete, lahko karton in plastiko škatle preprosto ločite ter odstranite v ustrezen zabojnik za recikliranje: plastiko lahko npr. odstranite v zabojnik za mešano embalažo, karton pa v zabojnik za papir.

Kampanja »Keep Caps from Kids« (Hranite kapsule na otrokom nedostopnem mestu)

 

Persil podpira mednarodno iniciativo »Caps away from children«, ki jo je organizirala zveza A.I.S.E. (mednarodna zveza za mila, detergente in izdelke za čiščenje). Spletna izobraževalna iniciativa je namenjena staršem in osebam, ki skrbijo za majhne otroke, ter zagotavlja informacije o tem, zakaj je tako pomembno kapsule hraniti na otrokom nedostopnih mestih. Na spletnem mestu www.keepcapsfromkids.eu, ki je na voljo v vseh jezikih EU, boste našli napotke za shranjevanje in varno uporabo kapsul s tekočim detergentom.

 

Ker je za nas najpomembnejša varnost otrok, imajo vsi naši vsebniki sliko otroške ključavnice in varnostni piktogram, ki ponazarja pravilno shranjevanje izdelka.

Poskrbimo za čistejši svet

Naša potrdila

Henkel je vodilno podjetje na področju razvoja okolju prijaznih detergentov in je bilo prva, ki je podpisalo listino »A.I.S.E za trajnostno pranje in čiščenje« leta 2005. Podjejta, ki so se pridružila tej iniciativi mednarodne zveze za pranje in domačo nego, se zavzemajo za stalno izboljševanje svojih proizvodnih procesov in letno poročanje o napredku na področjih gospodarstva, okolja in družbe, doseženem na osnovi opredeljenih ključnih vrednosti.

Loading...

Odgovornost družbe Henkel

Kot vodilni na področju trajnosti si prizadevamo razvijati nove rešitve za trajnostjo okolje in omogočiti odgovorno rast ter ekonomsko uspešnost našega podjejta. To zajema vse aktivnosti našega podjetja – skupaj s celotno verigo vrednosti.