Skip to Content

Naša potrdila

Na embalažah izdelkov blagovne znamke Persil boste našli različne logotipe, ki predstavljajo potrdila. Pregled si lahko ogledate tukaj.

surfactants

Potrdilo Blue Angel je priznana oznaka za kakovost Zvezne republike Nemčije že vse od leta 1978 in postavlja visoke standarde za okolju prijazno zasnovo izdelkov. V zadnjih 40 letih se je izkazala kot zanesljivo vodilo na poti do bolj trajnostnega potrošništva. Za nemške potrošnike je oznaka Blue Angel najbolj znana okoljska oznaka.

Tehnologija Persil Green Power je prejela oznako Blue Angel ter zagotavlja koristi za okolje in zdravje.

Vse sestavine tako izpolnjujejo določene okoljske pogoje, kar pomeni manj onesnaženja vodnih teles in okolja. Prav tako so na voljo specifikacije za embalažo za zmanjšanje količine odpadkov.

ECARF (Evropski center za raziskavo alergij) potrjuje, da so bili določeni izdelki in storitve v celoti prilagojeni zahtevam oseb, dovzetnih za alergije. Neodvisen odbor svetovalcev, ki vključuje 15 priznanih mednarodnih znanstvenikov in strokovnjakov, je opredelil pogoje za ocenjevanje različnih skupin izdelkov, kot so kreme, detergenti, sesalci in hoteli. Vsebujejo mejne vrednosti in izključitvene pogoje, ki alergijsko reakcijo opredeljujejo kot zelo malo verjetno. Pogoje redno posodabljajo, da odražajo najnovejša znanstvena spoznanja. Izdelek dobi to oznako, če revizije oz. študije pokažejo, da so bili zahtevani pogoji izpolnjeni.

Že leta 2009 je izdelek Persil Sensitive prejel nagrado Evropskega centra za raziskavo alergij kot prvi izdelek v kategoriji detergentov za osebe, dovzetne za alergije. Persil Sensitve vsebuje posebne dišave, ki smo jih razvili za osebe z alergijami, in je brez barvil.

Henkel je vodilno podjetje na področju razvoja okolju prijaznih detergentov in je bilo prva, ki je podpisalo listino »A.I.S.E za trajnostno pranje in čiščenje« leta 2005. Podjejta, ki so se pridružila tej iniciativi mednarodne zveze za pranje in domačo nego, se zavzemajo za stalno izboljševanje svojih proizvodnih procesov in letno poročanje o napredku na področjih gospodarstva, okolja in družbe, doseženem na osnovi opredeljenih ključnih vrednosti.

Ker je družba Henkel članica listine, vsi izdelki družbe Persil vključujejo ustrezen logotip z besedami »Member of the Iniative« (Članica iniciative). Poleg tega imajo nekateri naši izdelki tudi zelen logotip. Ta ponazarja, da je zadevni izdelek ne le proizvod trajnostno naravnanega podjetja, temveč ima tudi progresiven trajnostni profil. Tako so bili za kategorijo »Detergenti« do sedaj izjemno pomembni naslednji štirje kriteriji: okoljska varnost detergentov, učinkovitost sredstev pri dozirnih količinah in materialu embalaže, učinkovitost pri pranju pri nizkih temperaturah in informacije za potrošnike. Če želi izdelek prejeti nov »trajnostni pečat«, ki je bil uveden leta 2020, mora plastična embalaža v celoti (100-odstotno) zagotavljati možnosti recikliranja, vnovične uporabe in razgradljivosti. Kartonska embalaža mora zagotavljati možnost recikliranja in vsebovati vsaj 70 odstotkov recikliranega materiala ali 100 odstotkov trajnostnega naročanja. 

Poiščite idealen izdelek za svoje potrebe

  • Naravne sestavine

    Naravne sestavine

    Družba Persil neprestano razvija trajnostne rešitve. Odkrijte našo inovacijo – Persil Green Power – 100-odstotna učinkovitost pri pranju, okolju najbolj prijazna rešitev do sedaj.

  • Henklova odgovornost

    Henklova odgovornost

    Kot vodilno podjetje na področju trajnosti želimo svetu predstaviti nove rešitve za trajnostni razvoj, pri tem pa še naprej podjetje voditi na odgovoren način. Ta ambicija zajema vse aktivnosti našega podjetja – skupaj s celotno verigo vrednosti.