Skip to Content

Higiensko čisto perilo

Higiena je veliko več kot zgolj izjemna čistoča: dobra stvar za vašo družino se prične z izbiro ustrezne higiene. Zaupajte tehnologiji Persil Deep Clean, ki zagotavlja higiensko čisto perilo.

surfactants

Naša obljuba vam

Čisto perilo je pomembno za dobro počutje vaše družine in bližnjih. Tehnologija Deep Clean omogoča, da od vseh izdelkov blagovne znamke Persil lahko pričakujete rezultate brez madežev. Za odstranjevanje zasušenih ali trdovratnih madežev so izjemno primerni univerzalni detergenti v prašku, saj vsebujejo belilo. To velja tudi za pranje belih oblačil. Barvne različice smo izdelali posebej za pranje barvnih oblačil in tako denimo ne vsebujejo ne belila ne optičnih elementov za osvetljevanje, tako da so barve še posebej nežne. Gel Persil Sensitive je prav tako primeren za barvno perilo.


surfactants

Ko potrebujete dodatno higieno

Za higiensko čisto perilo priporočamo prašek Persil Universal Powder ali kapsule Persil Universal Megaperls. Redno pranje, denimo enkrat tedensko, v gospodinjstvu pri višjih temperaturah (npr. pri 60 stopinjah) z univerzalnim detergentom v prašku Persil izboljšuje čistočo vašega pralnega stroja.

Pranje pri višjih temperaturah

Naše priporočilo prav tako velja, če je v gospodinjstvu oseba z nalezljivo boleznijo, npr. gripo, dermatofitijo stopala, vnetjem kože ali notranjih organov ali oseba z oslabljenim imunskim sistemom. Pred vsakim pranjem preberite navodila na etiketah oblačil. Prav tako je pomembno, da veste, da detergenti na osnovi belila niso primerni za barvna in temna oblačila.

Izbira daljših programov pranja

Za dobre stvari si je treba vzeti čas: pri zahtevnem perilu se izogibajte kratkim programom ali programom s hitrimi cikli in izberite pralni program z najdaljšim trajanjem.

Po končanem pranju oblačila vedno poskusite obesiti na sušilno vrv ali stojalo, da preprečite oblikovanje bacilov v bobnu zaradi visoke vlage mokrih oblačil.

Če vremenski pogoji to omogočajo, pustite, da se perilo posuši na prostem in ne v sušilnem stroju.

Higiena v času koronavirusa

Opomba: od trenutne linije izdelkov noben ni učinkovit v boju proti koronavirusu. Za koronavirus (SARSCoV-2) komercialni testi še niso na voljo. Zato vam priporočamo, da doma poskrbite za dodatne higienske ukrepe, s katerimi boste poskrbeli za zdravo okolje. Uporabne informacije so na voljo tukaj.

Poiščite idealen izdelek za svoje potrebe

 • Naravne sestavine

  Naravne sestavine

  Družba Persil neprestano razvija trajnostne rešitve. Odkrijte našo inovacijo – Persil Green Power – 100-odstotna učinkovitost pri pranju, okolju najbolj prijazna rešitev do sedaj.

 • Občutljiva koža

  Občutljiva koža

  Gel Persil Sensitive in zrna Sensitve Megaperls smo izdelali za osebe z občutljivo kožo. Uvrščamo jih v kategorijo detergentov, ki blagodejno vplivajo na kožo, njihove formule pa vsebujejo dišave, ki smo jih razvili za osebe z alergijami in občutljivo kožo, ter ne vsebujejo nobenih barvil.

 • Naša potrdila

  Naša potrdila

  Henkel je vodilno podjetje na področju razvoja okolju prijaznih detergentov in je bilo prva, ki je podpisalo listino »A.I.S.E za trajnostno pranje in čiščenje« leta 2005. Podjejta, ki so se pridružila tej iniciativi mednarodne zveze za pranje in domačo nego, se zavzemajo za stalno izboljševanje svojih proizvodnih procesov in letno poročanje o napredku na področjih gospodarstva, okolja in družbe, doseženem na osnovi opredeljenih ključnih vrednosti.