Skip to Content

Konzervansi

surfactants

Zanimiva dejstva

Konzervansi v tekočinah ohranjajo stabilnost formul izdelka. Brez konzervansov bi se izdelki lahko začeli dišati neprijetno oz. bi lahko prišlo do razvoja bakterij. Konzervansi, ki smo jih dodali detergentom in izdelkom za čiščenje, morajo biti, ne glede na njihovo koncentracijo, navedeni na embalaži v skladu Uredbo EU o detergentih. Osebe z znanimi alergijami se tako ne bodo odločile za nakup izdelkov, ki vsebujejo takšne snovi.


surfactants

Na kakšen način uporabljamo konzervanse? 

V gelih Persil smo pri uporabi konzervansov izjemno previdni in jih uporabimo zgolj toliko, kot je to zahtevano.

Na ta način se poskušamo konzervansom izogniti v čim večji meri, kjer je to mogoče in kjer ohranjanje lahko dosežemo z drugimi sestavinami recepta. Pri uporabi se gel Persil običajno razredči z zadostno količino vode.


Od kje prihajajo?

Konzervansi so sintetične snovi, ki jih strogo nadziramo, in morajo prestati obsežen ter celosten postopek pregleda. Vsi konzervansi, ki jih uporabljamo, morajo biti navedeni kot odobrene snovi.

Poiščite idealen izdelek za svoje potrebe

 • Naravne sestavine

  Naravne sestavine

  Družba Persil neprestano razvija trajnostne rešitve. Odkrijte našo inovacijo – Persil Green Power – 100-odstotna učinkovitost pri pranju, okolju najbolj prijazna rešitev do sedaj.

 • Občutljiva koža

  Občutljiva koža

  Gel Persil Sensitive in zrna Sensitve Megaperls smo izdelali za osebe z občutljivo kožo. Uvrščamo jih v kategorijo detergentov, ki blagodejno vplivajo na kožo, njihove formule pa vsebujejo dišave, ki smo jih razvili za osebe z alergijami in občutljivo kožo, ter ne vsebujejo nobenih barvil.

 • Higiensko čisto perilo

  Higiensko čisto perilo

  Že več generacij si prizadevamo razvijati visokou činkovite izdelke za vaše perilo. Čisto perilo prispeva k čistejšemu okolju za vas in vašo družino. Z izdelki blagovne znamke Persil, ki uporabljajo tehnologijo Deep Clean, boste zagotovili, da bo vaše perilo higiensko čisto.