Zanimiva dejstva

enzymes
Loading...

Encimi so bio čistilna sredstva, ki pomagajo odstranjevati določene vrste madežev. Poznamo več vrst encimov – vsaka vrsta je specializirana za odstranjevanje določenih madežev in nečistoč (maščoba, škrob, beljakovine ...). Posamezni encimi, ki smo jih vključili v formule družbe Persil, delujejo kot katalizatorji in se v vsakem pralnem ciklu aktivirajo večkrat, da lahko v celoti odstranijo vse delce umazanije. To velja tudi za nizke temperature. Ne glede na njihovo koncentracijo morajo biti encimi navedeni na embalaži v skladu Uredbo EU o detergentih.

Več informacij o encimih, ki jih uporablja družba Persil

Glavni encimi, ki jih Persil uporablja v svojih formulah, so proteaze, amilaze in celulaze:

 

Proteaze

Odstranjujejo beljakovinske madeže, denimo madeže jajc, krvi in mleka

 

Amilaze

Odstranjujejo škrobne madeže, denimo madeže testenin, krompirja, riža in kosmičev

 

Celulaze

Pogladijo tkanino in poskrbijo za zaščito barve, belino ter antipiling

Na kakšen način uporabljamo encime?

Loading...

Persil odločno razvija vrhunske encime, s katerimi spreminja navade družbe in učinkovito odstranjuje tudi najbolj trdovratne madeže. Encimi, ki se aktivirajo pri nizkih temperaturah, prav tako pomagajo odstranjevati madeže že pri nizkih temperaturah pranja, denimo pri 20 ali 30 °C.

Od kje prihajajo?

 

Encime pridobivamo iz naravnih virov, na primer prsti, in tako prispevamo k čistejšemu pranju perila in čistejšemu svetu. Za učinkovito delovanje v izdelkih Persil encime izoliramo in fermentiramo.

Poiščite idealen izdelek za svoje potrebe

Naravne sestavine

Družba Persil neprestano razvija trajnostne rešitve. Odkrijte našo inovacijo – Persil Green Power – 100-odstotna učinkovitost pri pranju, okolju najbolj prijazna rešitev do sedaj.

Občutljiva koža

Gel Persil Sensitive in zrna Sensitve Megaperls smo izdelali za osebe z občutljivo kožo. Uvrščamo jih v kategorijo detergentov, ki blagodejno vplivajo na kožo, njihove formule pa vsebujejo dišave, ki smo jih razvili za osebe z alergijami in občutljivo kožo, ter ne vsebujejo nobenih barvil.

Higienska čistoča

Čisto perilo prispeva k čistejšemu okolju za vas in vašo družino. Naši izdelki Persil s tehnologijo Deep Clean bodo poskrbeli, da bo vaše perilo higiensko čisto.