Skip to Content

Polimeri

surfactants

Zanimiva dejstva

Polimeri v detergentih imajo različne funkcije in pogosto zagotavljajo posebne lastnosti detergentov.


polymers

Več informacij o polimerih, ki jih uporablja družba Persil

Najpogosteje uporabljeni polimeri v formulah blagovne zmanke Persil so:

Sredstva za preprečevanje odlaganja umazanije

Raztopljeno umazanijo pomagajo ohraniti stabilno v pralni tekočini in tako preprečujejo ponovno odlaganje na tkanine. Prav tako ohranjajo lesk barv pri oblačilih.

Sredstva za preprečevanje penjenja

Uravnavajo penjenje in tako preprečujejo hiter nastanek pene ali iztekanje vode iz pralnega stroja, ob uporabi prekomerne količine detergenta.

Sredstva, ki zavirajo prenos barvila

Izloči izprano barvilo v pralnem sredstvu in prepreči ponovno odlaganje barvil na druge tkanine ter barvne madeže. So sestavni del učinkovitih barvnih detergentov.

Polimeri za večjo učinkovitost

Poleg površinsko aktivnih snovi nekateri izdelki blagovne znamke Persil vsebujejo polimere za posebno učinkovitost delovanja, npr. odstranjevanje trdovratnih madežev ali večji sijaj.

Polimeri, ki se sproščajo iz umazanije

Med pranjem absorbirajo vlakna in tvorijo zaščitni sloj. V primeru novih oljnih madežev se odstranjevanje le-teh občutno izboljša.

Viskozna sredstva

Uravnavajo viskoznost gelov Persil.

Na kakšen način uporabljamo polimere? 

Blagovna znamka Persil z različnimi polimeri doseže različne lastnosti izdelkov. Polimeri denimo preprečujejo ponovno odlaganje umazanije na vlakna, prenos črnila ali celo globlje prodore umazanije. Večina polimerov je biološko razgradljivih, toda na žalost ne vsi. Ker si naš razvojni oddelek stalno prizadeva izboljšati naše formule in vpliv detergentov na okolje, bomo polimere sčasoma zamenjali s sestavinami, ki so v večji meri biološko razgradljive in zagotavljajo podobno učinkovitost delovanja.


Od kje prihajajo?

Polimeri so sintetične organske molekule, prilagojene specifičnim namenom v izdelku za pranje perila ali čistočo doma.

Poiščite idealen izdelek za svoje potrebe

 • Naravne sestavine

  Naravne sestavine

  Družba Persil neprestano razvija trajnostne rešitve. Odkrijte našo inovacijo – Persil Green Power – 100-odstotna učinkovitost pri pranju, okolju najbolj prijazna rešitev do sedaj.

 • Občutljiva koža

  Občutljiva koža

  Gel Persil Sensitive in zrna Sensitve Megaperls smo izdelali za osebe z občutljivo kožo. Uvrščamo jih v kategorijo detergentov, ki blagodejno vplivajo na kožo, njihove formule pa vsebujejo dišave, ki smo jih razvili za osebe z alergijami in občutljivo kožo, ter ne vsebujejo nobenih barvil.

 • Higiensko čisto perilo

  Higiensko čisto perilo

  Že več generacij si prizadevamo razvijati visokou činkovite izdelke za vaše perilo. Čisto perilo prispeva k čistejšemu okolju za vas in vašo družino. Z izdelki blagovne znamke Persil, ki uporabljajo tehnologijo Deep Clean, boste zagotovili, da bo vaše perilo higiensko čisto.