Skip to Content

Encimi

enzymes

Zanimiva dejstva

Encimi so bio čistilna sredstva, ki pomagajo odstranjevati določene vrste madežev. Poznamo več vrst encimov – vsaka vrsta je specializirana za odstranjevanje določenih madežev in nečistoč (maščoba, škrob, beljakovine ...). Posamezni encimi, ki smo jih vključili v formule družbe Persil, delujejo kot katalizatorji in se v vsakem pralnem ciklu aktivirajo večkrat, da lahko v celoti odstranijo vse delce umazanije. To velja tudi za nizke temperature. Ne glede na njihovo koncentracijo morajo biti encimi navedeni na embalaži v skladu Uredbo EU o detergentih.


enzymes

Več informacij o encimih, ki jih uporablja družba Persil

Glavni encimi, ki jih Persil uporablja v svojih formulah, so proteaze, amilaze in celulaze:

Proteaze

Odstranjujejo beljakovinske madeže, denimo madeže jajc, krvi in mleka

Amilaze

Odstranjujejo škrobne madeže, denimo madeže testenin, krompirja, riža in kosmičev

Celulaze

Pogladijo tkanino in poskrbijo za zaščito barve, belino ter antipiling

Na kakšen način uporabljamo encime?

Persil odločno razvija vrhunske encime, s katerimi spreminja navade družbe in učinkovito odstranjuje tudi najbolj trdovratne madeže. Encimi, ki se aktivirajo pri nizkih temperaturah, prav tako pomagajo odstranjevati madeže že pri nizkih temperaturah pranja, denimo pri 20 ali 30 °C.


<h2>Na kakšen način uporabljamo encime?<br>
</h2>

Od kje prihajajo?

Encime pridobivamo iz naravnih virov, na primer prsti, in tako prispevamo k čistejšemu pranju perila in čistejšemu svetu. Za učinkovito delovanje v izdelkih Persil encime izoliramo in fermentiramo.

Poiščite idealen izdelek za svoje potrebe

 • Naravne sestavine

  Naravne sestavine

  Družba Persil neprestano razvija trajnostne rešitve. Odkrijte našo inovacijo – Persil Green Power – 100-odstotna učinkovitost pri pranju, okolju najbolj prijazna rešitev do sedaj.

 • Občutljiva koža

  Občutljiva koža

  Gel Persil Sensitive in zrna Sensitve Megaperls smo izdelali za osebe z občutljivo kožo. Uvrščamo jih v kategorijo detergentov, ki blagodejno vplivajo na kožo, njihove formule pa vsebujejo dišave, ki smo jih razvili za osebe z alergijami in občutljivo kožo, ter ne vsebujejo nobenih barvil.

 • Higiensko čisto perilo

  Higiensko čisto perilo

  Že več generacij si prizadevamo razvijati visokou činkovite izdelke za vaše perilo. Čisto perilo prispeva k čistejšemu okolju za vas in vašo družino. Z izdelki blagovne znamke Persil, ki uporabljajo tehnologijo Deep Clean, boste zagotovili, da bo vaše perilo higiensko čisto.